Elva ledare från IKVM var på tränarutbildningar i helgen

Under helgen 9-10 september var hela elva ledare från IK Västra Mölndal på två olika tränarutbildningar. Att ha utbildade och licensierade tränare är viktigt för oss, och alla som medverkar på pass hos oss, även hjälptränare har eller håller på att ta någon form av tränarlicens.

På promenad till arenan i Lindesberg där årets Riksfortbildning arrangerades. Foto: Sebastian Jansson.

Sebastian, Annika, Malin, Ida, Anders och Anton var på Riksfortbildning i Lindesberg. Riksfortbildningen är en årlig utbildning för de som har högre tränarlicenser inom Svenska Judoförbundets utbildningssystem, och för att hålla sin licens aktiv måste man delta minst vartannat år.

Årets tema var ”den röda tråden” – hur vi får till genomtänkt fysisk och teknisk träning hela vägen från tidig ålder upp till eventuell elit- eller motionsnivå som vuxna.

Judo är en krävande idrott som förutsätter mycket koordination, motorik, snabbhet och annat, och olika motoriska färdigheter är olika träningsbara i olika åldrar. Under Riksfortbildningen gick vi igenom ålderskategori för ålderskategori, och vilka färdigheter som bör tränas i respektive ålder. Dessutom hade vi ett antal praktiska pass på mattan där Jane Bridge (8 dan) visade bra basövningar för respektive ålder.

Praktiskt pass på mattan i Lindesberg. Foto: Sebastian Jansson.

 

Teoripass med Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning idrottsfysiologi. Foto: Sebastian Jansson.

På Plattformen för unga ledare i Göteborg var Lovisa, Jacob, Erik, Paula och Tim. Plattformen är en del av Svenska Judoförbundets utbildningstrappa och anordnas av SISU Idrottsutbildarna. Även här låg fokus på barn och ungas utveckling och våra tränare har fått med sig flera nya övningar och tankar som vi ser fram emot att prova på mattan.

Lämna ett svar