Tillfälligt schema från och med vecka 4

Hej alla!

Vi hoppas att alla har haft en bra julledighet. I och med regeringens besked under torsdag förmiddag kan vi nu köra igång med träningar för barn under 15 år igen. Sammanfattningsvis:

 • Vi inför ett tillfälligt schema som gäller tills vidare. Vi omprövar det kontinuerligt.
 • Alla barn återgår till samma grupper som förra terminen. 
 • De flesta av grupperna har fått något justerade tider i schemat för att undvika trängselsituationer på väg in/ut. Se schemat nedan.
 • Vi genomför just nu inga förflyttningar mellan grupper eller tar in några nybörjare, på grund av smittspridningen.
 • För A-judon, vuxengruppen, ungdomar 13-15 samt stor&liten, se separata avsnitt sist i detta dokument.

Tillfälligt schema

Schemat för träningar i dojon ser ut så här, ändrade tider är rödmarkerade: (tryck här för zoombar version, högst upp)

Schemat för digitala träningar på distans ser ut så här: (tryck här för zoombar version, längst ner)

För digitala träningar kommer vi skicka ut länkar till respektive grupp. I början kommer vi också publicera länkarna på startsidan på ikvm.se strax innan träningen börjar.

Smittskyddsregler

Följande regler gäller för att begränsa risken för smittspridning:

 • Har du minsta symtom som hosta, huvudvärk, feber, snuva, magproblem/diarré, bortfall av smak/lukt eller något annat som avviker från när du är frisk, så stanna hemma. Det gäller även föräldrar som hjälper till med transporter. Tränar du med symtom kommer du att bli avstängd från träningen
 • Om du har varit sjuk gäller dessa råd från Folkhälsomyndigheten för när du kan återgå till träning.
 • Om någon i hushållet är sjuk i covid-19 eller om du har haft nära kontakt med någon som är sjuk ska du följa Folkhälsomyndighetens förhållningsregler för friska hushållskontakter, se längst ner på denna sida. Undvik att träna under tiden som det finns smitta i hushållet.
 • Är du förälder/vårdnadshavare så vistas inte i lokalen under träningen. Detta gäller samtliga. Enda undantaget är föräldrar till barn med särskilda behov som i så fall kontaktar info@ikvm.se.
 • Lämna och hämta barnet utanför lokalen så långt det är möjligt. Vid hämtning/lämning gäller i sedvanlig ordning att hålla avstånd samt att iaktta god handhygien.
 • Ta med egen vattenflaska. Dela inte med någon annan.
 • Tvätta händerna och ansiktet innan träningen
 • Tvätta dräkten ofta, helst efter varje träning eller varje vecka
 • Byt helst om hemma. Om du byter om på klubben ska det ske skyndsamt efter träningen på max 5-10 minuter. Det är tränarens ansvar att kontrollera att trängsel inte uppstår och att fördela gruppen.

Angående medlemsavgifter så kommer vi göra ett separat utskick om det inom kort.

Välkomna!

Fysträning på distans på söndagar

Alla medlemmar i alla åldrar är välkomna att koppla upp sig på distansfysträning på söndagar klockan 17.00. En länk till träningen kommer publiceras på startsidan på ikvm.se strax innnan passet börjar. Vi använder Google Meet. Det kan vara bra att ha ett träningsgummiband, av t.ex den här typen.

Stor&liten

Vi avvaktar med gruppen tills vuxna kan samlas inomhus igen. Henrik kommer att höra av sig direkt till gruppen med övningar som ni kan göra hemma. Var gärna med på fysträningen som nämns ovan!

A-judo

Vi provar med digitala träningar på måndagar och torsdagar. Vi kommer kontakta er direkt med mer information om hur ni gör för att koppla upp er.

Ungdomar ca 13-15 år som brukar träna i vuxengruppen

Eftersom många högstadium just nu har hel eller delvis distansundervisning har vi minskat ner på era judopass. På måndagar gäller nedan info som också gäller vuxna över 15 år. På onsdagar har ni judoträning i dojon 18.45-20.15 (obs ny tid). På torsdagar gäller distansträning enligt nedan.

Ambitionen är att kunna erbjuda fler judopass när det är möjligt, vi utvärderar situationen kontinuerligt.

Vuxna över 15 år

Från 14 december finns nationella allmänna råd som tillåter smittsäker träning även för er som är över 15 år. Med anledning av det provar vi att börja med gruppträning i mindre grupper, främst utomhus.

Vi samlas på måndagar klockan 19.00 utanför dojon. Tänk på att flera lager kläder är mest effektivt mot kyla, ha gärna underställ samt träningskläder och löparskor. Vi delar in oss i mindre grupper och tränar dels intervallöpning i ca 30 minuter, dels gymnastik med avstånd inomhus i ca 15-20 minuter. Räkna med att vi är klara på en timme.

Anmäl dig gärna här så blir det lättare att planera smågrupperna: https://forms.gle/1XhxTrK3DJSyAFJ46

Följande smittskyddsregler gäller för denna grupp:

 • Res till och från träningen individuellt
 • Byt om hemma
 • Håll avstånd under träningen

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny