Detta gäller när du har varit sjuk

Vi har uppdaterat våra riktlinjer för vad som gäller när du är eller har varit sjuk, för att bättre motsvara Folkmyndighetens riktlinjer.

Följande gäller:

 • Om du har varit sjuk gäller dessa råd från Folkhälsomyndigheten för när du kan återgå till träning.
 • Använd gärna de testmöjligheter som finns om du har otydliga symtom. Folkhälsomyndigheten skriver så här:
  Om du får nytillkomna milda symtom (här kan du läsa om symtomen) som inte går över efter maximalt ett dygn eller som inte har någon annan förklaring, t.ex. allergi, migrän eller liknande, bör du testa dig. Om symtomen är kvarstående och du inte testar dig, gäller samma rekommendation som för de som har fått ett positivt provsvar (dvs. de som har covid-19): Stanna hemma i minst sju dagar från det att de första symtomen bryter ut. Du ska även ha varit feberfri de två sista av dessa dagar. Du kan dock fortsatt ha torrhosta och bortfall av lukt- och smaksinne men om du mår bra för övrigt och det gått minst sju dagar sedan du insjuknade kan du gå tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan.
 • Om någon i hushållet är sjuk i covid-19 eller om du har haft nära kontakt med någon som är sjuk ska du följa Folkhälsomyndighetens förhållningsregler för friska hushållskontakter, se längst ner på denna sida. Undvik att träna under tiden som det finns smitta i hushållet.

I övrigt gäller de andra förhållningsreglerna som finns på schemasidan.

2 kommentarer. Leave new

 • Maria Bergstrand
  februari 24, 2021 17:35

  Hej! Det skulle vara bra om ni skrev vad som gäller efter att barn varit hemma i hushållskarantän sju dgr pga bekräftad smitta i hushållet, men inte själva har symtom eller har testat positivt? Dvs då får de gå tillbaka till skolan igen, gäller det samma för träningen?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny