Detta gäller när du har varit sjuk

Vi har uppdaterat våra riktlinjer för vad som gäller när du är eller har varit sjuk, för att bättre motsvara Folkmyndighetens riktlinjer.

Följande gäller:

  • Du som har en konstaterad covid 19-infektion (eller tydliga symtom som t.ex. bortfall av smak/lukt) ska stanna hemma i minst sju dagar efter att du har insjuknat. De sista 48 timmarna innan du börjar träna igen ska du känna dig helt frisk och vara helt symtomfri
  • Om du har varit sjuk med otydliga symtom eller har haft någon annan sjukdom ska du stanna hemma så länge du är sjuk. Du ska vara feberfri, symtomfri och känna dig helt frisk i minst 48 timmar innan du återgår till träning
  • Använd gärna de testmöjligheter som finns om du har otydliga symtom. Folkhälsomyndigheten skriver så här:
    Om du får nytillkomna milda symtom (här kan du läsa om symtomen) som inte går över efter maximalt ett dygn eller som inte har någon annan förklaring, t.ex. allergi, migrän eller liknande, bör du testa dig. Om symtomen är kvarstående och du inte testar dig, gäller samma rekommendation som för de som har fått ett positivt provsvar (dvs. de som har covid-19): Stanna hemma i minst sju dagar från det att de första symtomen bryter ut. Du ska även ha varit feberfri de två sista av dessa dagar. Du kan dock fortsatt ha torrhosta och bortfall av lukt- och smaksinne men om du mår bra för övrigt och det gått minst sju dagar sedan du insjuknade kan du gå tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan.

I övrigt gäller de andra förhållningsreglerna som finns på schemasidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny