Ida och Jeffrey vann klubbmästerskapet

Lördagens klubbmästerskap bjöd på fin judo och många spännande matcher, inte minns i de två öppna klasserna, som avgör vem som får kalla sig klubbmästare.

Ida Lindgren tilldelades årets drakpris, IKVM:s finaste utmärkelser för hennes insatser för klubben. Dessutom vann hon guld i den öppna damklassen.

Hur känns det att vara klubbmästare?

– Jag är väldigt öm, trött och mör i kroppen. Men det känns väldigt bra. Att jag skulle delta var planerat sedan länge, och det är förstås väldigt roligt att vinna.

Hur har du laddat upp?

– Jag har tränat extra nu senaste veckan, och dessutom har jag laddat mentalt.

Som alltid gick finalen på obegränsad tid med vinst endast på ippon, och du mötte en av de du tränar mest med. Den här gången tog det tio minuter innan du vann, vad säger du om matchen?

– Malin är ju tuff alltså. Hon vet vad hon gör. Jag hade några kast som jag hade riktat in mig mot, men man vet aldrig vad det blir i slutet. Den här gången blev det en ko-uchi-makikomi… Tror jag.

På herrsidan gjorde Jeffrey Denian comeback. Till vardags tränar han på Göteborgs Judoklubb, men är fortfarande medlem i IKVM där han växte upp som judoka.

– Jag har vunnit några år tidigare nu, men inte förra året tror jag. Det var planerat att jag skulle vara med i år, men jag fick lite kalla fötter och bestämde mig för att inte ta med judodräkten. Men när jag kom hit blev jag så sugen att jag lånade en dräkt, säger han.

Du fick möta en veteran från klubben i finalmatchen, Dennis Nobelius. Vad säger du om den?

– Jag är väldigt nöjd, jag styrde matchen. Det känns som ett litet extra plus med sista kastet som blev väldigt fint.

Förutom själva tävlingen, som hade runt 60 deltagare i alla åldrar och storlekar, genomfördes en dansuppvisning och en katauppvisning. Arrangemanget i år blev väldigt lyckat. Tack till alla som deltog!

Sebastian Jansson