Guld och brons i Hilleröd Cup

[box type=”download”]Klicka här för att se alla matcher som videoklipp.[/box]

Annika rapporterar från Danmark där Hilleröd Cup gick av stapeln under lördagen:

Först ut var Kristoffer och Jacob i -35 kg grönt bälte och uppåt. Båda två fick köra tre matcher och båda fick med sig var sin vinst, men tyvärr räckte det ej till avancemang ur poolen. Killarna visade fin judo och det var med små marginaler de förlorade sina matcher.

När det sedan var dags för Erik i -40 grönt bälte och uppåt, hade de utan vår vetskap flyttat hans viktklass till en annan matta. Det ledde tyvärr till att vi missade hans första match så han körde bara två matcher. Förlust i båda matcherna och även Erik var ute ur tävlingen. Han gjorde bra ifrån sig men motståndet var lite för hårt.

André stod på tur i -60. Första matchen var rätt så jämn men slutade i förlust. I andra matchen mötte han en väldigt bra kille och förlust även i den matchen slog ut honom ur gruppen.

Jesper körde i -81 och började väldigt bra med vinst i första matchen. I andra matchen mötte han segraren i gruppen och åkte tyvärr på en ippon. Vinst i tredje matchen och semifinalen var ett faktum. Den var väldigt jämn och gick till golden score, där Jesper tyvärr förlorade. Brons till Jesper.

Felix tävlade i -90 där de tyvärr bara var tre deltagare. Med två vinster, först på kast och sedan på armlås, säkrade han dagens enda guldmedalj.

Alla visade bra form och fin judo. Roligt att se de yngre killarna visa att de hör hemma även på de lite större tävlingarna.