Fyra SM-medaljer till IKVM

Den 1-2 februari gick svenska mästerskapen för individuella tävlande i judo, i Malmö. IK Västra Mölndal deltog med sex deltagare varav tre dubblerade och tävlade i flera kategorier. Det blev guld och silver till Malin Nordin, silver till Adam Lachner och brons till Vilda Backlund. Bilder finns längst ner.

Först ut på lördagen var Vilda Backlund och Adam Lachner. Vilda, som tävlade i F18-52 vann sin första match mot Nikoletta Manger från Staffanstorps JK på ippon. Det var nära vinst på armlås mot favorittippade Felicia Granudd från Landvetter JK, som dock till slut vann på waza-ari. I återkvalet väntade Clara Fällberg från JK Budo i en match som Vilda vann på ippon. En bronsmedalj till Vilda!

Parallellt tävlade Adam Lachner, som laddat upp med influensa och ingen träning på en vecka, i P18-60 där det blev vinster mot Lucas Lundqvist, Uppsala JK och Oscar Gustavsson, Kristinehamns JK. I finalen väntade Zeb Olsson som blev för svår och vann på en tydlig ippon. Silvermedalj till Adam.

Sist ut för dagen var Jacob Lachner och Erik Wretborn, som vanligtvis tävlar i U21 men som denna SM-lördag även ställde upp i seniorklassen, samt rutinerade Malin Nordin som även hon dubblerade från veterankategorin. Malin gjorde övertygande vinster i sitt poolsystem men förlorade i matchen kategorivinnaren Felicia Granudd efter hela 7 minuter och 50 sekunder sammanlagd matchtid i golden score. Jacob och Erik körde mycket övertygade matcher med flera vinster. Jacob slutade femma i H-66, och det blev en silvermedalj för Malin i D-52.

Under söndagen anslöt även Tim Karlsson som tillsammans med Jacob Lachner och Erik Wretborn ställde upp i U21. Trots matchvinster för alla blev det ingen pallplats, men mycket goda insatser.

Sist ut var Malin Nordin som ställde upp i veteranklassen F12-57. Efter tre solklara ipponvinster kunde Malin ännu en gång ställa sig överst på pallen som guldmedaljör.

Stort grattis alla medaljörer och väl kämpat samtliga!

  • SM gick i Baltiska Hallen i Malmö
  • Silver till Adam och brons till Vilda
  • Silver till Malin i seniorklassen
  • Erik och Jacob värmer upp
  • Erik, Tim och Jacob
  • Guld till Malin i veteranklassen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny