Brons till Vilda Backlund på Finnish Judo Open

Bilder finns längst ner i detta inlägg.

Helgen 25-27 november var Erik, Adam och Vilda i Åbo, Finland för att tävla på Finnish Judo Open. Sebastian var med som coach. Vi kunde ganska snabbt konstatera att Finland är ett trevligt land där flera personer spontant hjälpte oss förvirrade svenskar på stan och i kollektivtrafiken. Vi hann också med många partier kortspel samt några bastubad.

Själva tävlingen bjöd på bra motstånd och vi mötte stark greppteknik och ganska brutal, fysisk judo. Både Adam och Erik vann matcher och slutade som sjuor. Erik fick tyvärr avbryta tävlandet efter en rejäl smäll mot näsan. Efter ett kortare besök på universitetssjukhuset visade det sig att den som tur var inte var bruten.

För Vilda, som tävlade i en fempersonerspool blev det medalj. Med två vunna matcher och två förluster blev det en välförtjänt bronsmedalj. Stort grattis!

Det viktigaste med hela resan var de erfarenheter som matcher mot internationellt motstånd ger. Judon i andra länder skiljer sig från judon i Sverige i teknik såväl som taktik, brutalitet och attityd. För oss är deltagandet på större tävlingar av den här typen främst tänkt för att lära våra aktiva vad tävling på en högre nivå innebär.

Stort tack till er från familjen Backlund/Karlsson & Tord som dök upp som hejarklack! Det livade upp mycket under tävlingsdagen.

/Sebastian

1 kommentar. Leave new

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny