Klubbmästerskapet avgjort och terminen avslutad

Lördagen den 8 december arrangerades IKVM:s traditionsenliga klubbmästerskap, detta år med närmare 70 starter. Stämningen var hög hela dagen igenom och vi fick se många exempel på fin judo i alla ålderskategorier. Ni kan se prispallsbilder på samtliga kategorier längst ner.

Under klubbmästerskapet firade vi också att IKVM som förening firar 10 års-jubileum. 2008 slogs dåvarande IK Västra ihop med Mölndals Judoklubb och formade IK Västra Mölndal. Vi har kommit väldigt långt under 10 år och vi ser fram emot 10 år till!

Tack till Mila Martins för jättefina jubileumstårtor.

Förutom tävlingen genomfördes tre uppvisningar för att visa på föreningens bredd. Först ut var Stor&Liten som under ledning av Malin Nordin visade upp den träning vi har för de allra yngsta från 2,5-4 år. I konceptet ingår att en förälder är med och gör övningar med sitt barn. Uppvisningen kan ni se här nedanför.

Efter Stor&Liten var det dags för våra tävlingsaktiva ungdomar Jacob Lachner och Erik Wretborn att visa hur en judokas motorik kan se ut några år efter Stor&Liten. De visade upp så väl judo som akrobatik.

Sist ut var Anders Krus som i vår kommer att hålla i en falltrygghetskurs för äldre i IKVM:s regi. Anders, som är utbildad falltrygghetsledare, kommer att lägga upp träningen efter forskningsbaserade riktlinjer från Svenska Judoförbundet. Träningen syftar till att ge äldre motorik, balans och träna dem i fallteknik om olyckan skulle vara framme.

Samma Anders Krus, som är 70 år och har varit aktiv i judon under större delen av sitt liv, fick under KM ta emot Svenska Judoförbundets Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten. Den kan tilldelas personer som har nedlagt ett minst 15-årigt ledararbete med en minst 20-årig judoinsats och därigenom berikat svensk judo på klubb-, distrikt- eller förbundsnivå. Något som Anders Krus infriat med råge. Ida Lindgren, Svenska Judoförbundets vice ordförande, lämnade över utmärkelsen.

Anders Krus tar emot SJF:s förtjänsttecken.

Efter förtjänsstecknet var det dags att dela ut Drakpriset, ett vandringspris som urpsrungligen kommer från Mölndals Judoklubb-tiden och delas ut till en medlem som har presterat bra under träning,
tävling eller/och ställt upp mycket för klubben under ett antal år. Detta år tilldelades Drakpriset Johan Wretborn för hans stora insatser i vår lokal under året. Johan har varit drivande i att renovera många utrymmen och har tillsammans med andra arbetat hårt för att höja trivseln och hitta smarta lösningar.

Johan Wretborn vann Drakpriset för sina insatser för vår lokal.

Under eftermiddagen fortsatte vi med tävlingsdelen av KM och fick återigen se exempel på mycket fin judo. Något som alltid är speciellt är de öppna klasserna (dam & herr), där det avgörs vilka två som får bära titeln klubbmästare. Efter hårda matcher och två rafflande finaler var det till slut Jacob Lachner och Ida Lindgren som vann de öppna klasserna. Stort grattis!

Ida Lindgren och Jacob Lachner, klubbmästare efter att ha vunnit de öppna klasserna.

Efter prisutdelningen uppmärksammades ytterligare några personer:

  • Paula Bäckström Hopkins fick pris för Årets unga ledare, för det fina arbete hon utfört med vår grupp för special needs
  • John Forselius som genom sitt arbete med Gräsroten har genererat klubben stora intäkter
  • Sebastian Jansson för hans många timmar på mattan som tränare och ute i landet på tävlingar & läger
  • Ungdomsrådet – Anton, Tim, Jacob, Erik, Adam, Emil och Paula för alla arrangemang för klubbens barn, som höjer gemenskapen och visar på vilket stort värde föreningsarbete har när det är ungdomar som är drivande
  • Annika Krus för stora insatser bl a i samband med vattenläckan
  • Henrik Sonnander för många timmars arbete med lokalen
  • Joana Rato Pereira för att hon som drivande för vår sommarskola 2018 lyckades lösa hela arrangemanget på ett mycket hedervärt sätt

Stort tack till alla er som deltog, kom och tittade, hejade, arrangerade och engagerade sig i vårt klubbmästerskap i år. Vi har tillsammans en inkluderande och bred förening som vi ska vara mycket stolta över! Nu tar träningen juluppehåll, vårterminen startar vecka 3. I början av januari kommer vi att skicka ut information om grupper och schema.

Slutligen finns det några arrangemang framåt vi vill påminna om:

  • Ni ungdomar som tränar i Annikas/Sebastians grupp på måndagar/onsdagar samt ni i vuxengrupperna är välkomna på extraträningar på måndagar och torsdagar 19.00-20.30, i vart fall fram till jul. Övriga grupper tar jullov. 
  • Luciatåg i judodräkt på Fässbergshemmet på kvällen torsdag 13 december
  • Ungdomsrådet arrangerar julpyssel i dojon den 15 december

God jul och gott nytt år!

Här nedanför finns alla bilder från prispallen:

1 kommentar. Leave new

Lämna ett svar