IKVM får jämställdhetspriset 2018 av Mölndals stad

I dag tillkännages att IK Västra Mölndal som första förening någonsin tilldelas det nyinstiftade jämställdhetspriset av Mölndals stad.

I motiveringen står följande:

Vinnare av Mölndals stad Jämställdhetspris är Judoföreningen IK Västra Mölndal. Den samlade bedömningen är att IKVM under flera år har bedrivit ett medvetet arbete som både synliggör och verkar för att minska skillnader mellan tjejers och killars förutsättningar i sporten. Föreningens arbete är en inspiration för andra. Arbetet genomsyrar både verksamheten i vardagen och styrelsearbetet och bedrivs därmed både operativt och strategiskt, vilket gett resultat på flera nivåer.

Malin Nordin, IKVM:s styrelseordförande.

– Det är jättekul att resultatet av IKVM:s arbete med de här frågorna uppmärksammas. Vi har jobbat långsiktigt och målmedvetet och kommer fortsätta med det, säger Malin Nordin, IKVM:s styrelseordförande.

Utdelning av priset sker under nationaldagsfirandet i stadshusparken den 6 juni 2018 vid 12-tiden. Den är öppen för alla och det vore roligt med en god uppslutning från oss! Mer information kommer.

Läs mer om jämställdhetspriset på Mölndals stads hemsida.

1 kommentar. Leave new

Lämna ett svar