Ida Lindgren vald till vice ordförande i Svenska Judoförbundet

IKVM:s Ida Lindgren blev i helgen tillsammans med Michael Holm vald till vice ordförande i Svenska Judoförbundet.

Hallå där Ida, och grattis till förtroendeuppdraget!

Tack så jättemycket!

Ida på RM för distriktslag i höstas. Foto: Sebastian Jansson.

Vad innebär det för dig att vara vice ordförande i förbundet?

Det innebär att jag arbetar för alla medlemmar och klubbars utveckling framåt!

Du har ju suttit i förbundsstyrelsen i ett år nu. Kan du berätta lite mer om ditt arbete där?

Mitt ansvar har varit verksamhetsområdet medlemmar, vilket är det största området för förbundet. Det innebär att ha en dialog och kontakt med de som jobbar med projekt ute i klubbarna, och att stötta dem så mycket som möjligt.

Har du något exempel på vad det handlar om?

Judo4life är ett exempel på ett sådant projekt, där man arbetar för att öka antalet medlemmar i målgrupper som vi önskar ska bli större, till exempel damer eller äldre.

Vad säger du om framtiden för svensk judo?

Jag har stor tillförsikt, vi ser redan i dag en jättepositiv utveckling för svensk judo. Jag kan inte se att det kan bli någonting annat än positivt.

Men det kommer också innebära ett hårt arbete för samtliga inblandade, inte minst de med förtroendeposter, och även för de som arbetar i olika projekt. Det underlättar att vi har en gemensam riktning och en gemensam grund att utgå ifrån.

Alf Tornberg, som avgått som ordförande, har lagt en väldigt bra grund, och Kristiina Pekkola, som kliver på har något riktigt bra att utgå från.

Hur var förbundsmötet och judogalan annars?

Det flöt på väldigt bra, med mycket folk. I en föreningsdemokrati som vi bedriver inom förbundet är det viktigt att klubbar och distrikt är representerade, vilket jag tycker var fallet.

Judogalan som arrangerades på kvällen efter förbundsmötet är ett viktigt evenemang för att ytterligare kunna skapa gemenskap inom svensk judo, inför arbetet som ska göras. Och det kändes verkligen som att vi skapade gemenskap.

Har du något du vill tillägga?

För mig är det väldigt centralt att jag jobbar för medlemmarna och klubbarna. Att jag är en möjliggörare är för mig personligen väldigt viktigt i det kommande arbetet som vice ordförande. Och också någonting som jag delar med resten av styrelsen!

Tack så mycket!

Tack själv!

Sebastian Jansson

Lämna ett svar