En liten saga om en vattenskada

Glada miner syntes under kvällen på klubben. En tids kompromisser och trängsel är slutligen över. IKVM.se tog reda på vad som orsakade vattenskadan och hur allt till slut har ordnat sig.

Mattan, som äntligen är hel igen efter en och en halv månads väntan.
Mattan, som äntligen är hel igen efter en och en halv månads väntan.

— Allt duschvatten pumpade ut i en korridor jämte mattan här, säger Peter Lööf och pekar in mot det mörka utrymmet i vänstra hörnet av dojon.

Han har barn som tränar i klubben, och är med i lokalkommittén som har hand om underhåll och utveckling av IKVM:s träningslokal i Mölndal. Det här är tredje gången under 2011 som klubben har haft problem med vattenskador. Träningslokalen är ett gammalt skyddsrum som ligger under markytan, vilket gör den sårbar för översvämningar och vattenskador.

Den här gången var det en koppling som gick sönder i rörsystemet som leder duschvattnet till en pump.

— Vi var tvungna att bryta upp nästan hela trägolvet för att få det torrt. Det tog sådan tid eftersom cementgolvet skulle torka innan vi la nytt trä. Sedan har försäkringsbolaget dragit ut på det, och snickarna som lade golvet var heller inte så snabba. Men nu är det klart, säger Peter Lööf.

Under judomattan, som består av plast och en sorts skumgummi, ligger en spånskiva och en plastmatta. Plastmattan är till för att det inte ska bli så hårt att falla, eftersom det längst ner ligger cementgolv.

André Broman som har kommit ner för att träna under onsdagkvällen har haft flera träningar på den fjärdedel av utrymmet som fanns att tillgå under vattenskadan.

— Jo, det har gått rätt så bra, men det har varit lite trångt. Man kan krocka med varandra, men vi har klarat oss, säger André Broman.

Peter Lööf tar fram en såg ur ett förrådsutrymme och ska precis gå bort till klubbens gym för att montera ned en bock som har stått och samlat damm alldeles för länge. Han är tacksam för alla som har dragit sitt strå till stacken för att hantera situationen.

— Alla som har hjälpt till med detta på sin fritid ska ha ett stort tack, säger Peter Lööf.

Lämna ett svar