Resultat, Sun City Judo Open 18/3 2017

Vi for en liten skara till Karlstad, som ju är en ganska trevlig stad. Tävlande var Jacob, Adam och Erik. Sebastian var coach.

Tävlingen krockade med en annan större tävling i Skåne, men det var ändå över 160 startande. Jacob och Erik dubblerade U18 och H21 och fick därför gott om matcher. I Adams klass trodde vi att det skulle vara fem deltagare, men efter att ett par norrmän fallit bort blev det tre.

Adams första match blev en jämn historia mot en stockholmare. Adam var aktiv och attackvillig, och när han var på väg in i en o-soto-gari blev han kontrad och kastad på ippon. I match nummer två var Adam revanschsugen och kastade sin motståndare på ippon genom en kombination till ko-uchi-gari, efter någon minut. Silver till Adam!

Jacob vann sin första match i U18 mot en av sina mer kända motståndare från arrangörsklubben. Match nummer två vann han relativt snabbt på halslås. I match nummer tre mot en orangebältare som var mycket stabil blev det ippon på armlås. I finalen mot landslagsaktiva Alexander Dahlin körde Jacob fulltid men förlorade på wazari.  Båda matcherna i U21 slutade med förlust, men efter fulltid. En bra insats som gav silver i U18 och brons i H21.

För Erik blev det en snöplig förlust i första matchen när han hamnade bakom sin motståndare och åkte på en rejäl o-goshi. I andra matchen var han revanschsugen och kastade ippon på tani-otoshi efter någon minut. I match tre fick han wazari men åkte på ippon. I fjärde matchen blev det en fin wazari på yoko-gake och därefter ippon på fasthållning. I femte matchen (U21) mötte han en motståndare som hela tiden försökte kasta drop-tai-otoshi vilket inte gav Erik så många öppningar och förlust på fulltid. Sammantaget blev det ändå många bra matcher och flera matchvinster. Väl kämpat!

Lämna ett svar